kep22-1000

Egyesületünk júliusban rendezte meg idei első ifjúsági csereprogramját European heritage címmel. A program fő témáját az Európai Uniós tagállamok Világörökség részét képző helyszínei és kulturális hagyományai szolgáltatták. Európa legtöbb országa rendelkezik valamilyen természeti vagy kulturális emlékkel, melyek szerepelnek az UNESCO Világörökségi listáján.

Éppen ezért az általunk szervezett ifjúsági cserén a résztvevő országok fiataljainak lehetőségük nyílt egymás Világörökség részét képző nemzeti kincseivel megismerkedni, valamint a kulturális örökségük további fontos alkotórészét.

A résztvevő fiatalok a csere 10 napja során számos a korosztályt érintő témát dolgoztak fel informális keretek között. A különböző workshopokon keresztül alkalmuk nyílt tapasztalataik megosztására és véleményeik ütköztetésére. A program célja, hogy a napi témák feldolgozása során aktivitásra és véleményformálásra sarkallják a fiatalokat, ezáltal segítsék őket, hogy olyan Európai polgárokká váljanak, akik képesek felelősségteljesen gondolkodni. A résztvevők a településen rendezett fesztiválon saját szervezésű programmal is bemutatkoztak.

A város vezetése és a helyi lakosok szívesen fogadták őket, ami egy jó lehetőség volt mindannyiuknak, hogy megismerkedjenek egy ilyen pezsgő, interkulturális közeggel.

European heritage – youth exchange (ifjúsági csereprogram)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

[an error occurred while processing the directive]