Marry

Egyesületünk szervezésében 2015. 10.03 -10.10. között öt ország 8-8 fiatalja (magyar, lengyel, román, olasz, portugál) képviseltette magát nemzetközi ifjúsági programunkon Hajdúnánáson az Erasmus+ keretén belül. Megosztották egymással tapasztalataikat a házasságkötés, gyermekvállalás, családalapítás témaköreit feldolgozva.

Non-formális pedagógiai módszereket alkalmazva, csapatmunkában dolgozták fel a témakörök különböző fejezeteit. Nem ráerőltetve a házasság intézményét a résztvevőkre, mindössze rámutatva, hogy a rohanó élet, a modern társadalom, a karrierépítés milyen hatással vannak a fiatalokra, a családalapításra, gyermekvállalásra.

Központi kérdés volt a társadalom, a nemzeti tradíciók, a vallás és a gazdasági, szociális környezet hatása a fiatalok családalapítási, gyermekvállalási hajlandóságára. Visszatekintettünk a korábbi generációkra, összehasonlítottuk a résztvevő országok jelenlegi helyzetével.

A résztvevő fiatalok a csere nyolc napja során számos a korosztályukat érintő témát dolgoztak fel informális keretek között. A különböző workshopokon keresztül alkalmuk nyílt tapasztalataik megosztására és véleményeik ütköztetésére. A program célja, hogy a napi témák feldolgozása során aktivitásra és véleményformálásra sarkalták a fiatalokat, ezáltal segítették őket, hogy olyan Európai polgárokká váljanak, akik képesek felelősségteljesen gondolkodni.

 

Marry Europe ifjúsági csereprogram video!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

[an error occurred while processing the directive]