Monopoly, kicsit másképp!

Egyesületünk 2017. augusztus 28 és szeptember 5. között szervezte meg az Erasmus+ által támogatott „Real life monopoly” című ifjúsági csereprogramját Tégláson. A programon négy ország (Olaszország, Románia, Szlovákia, Magyarország) 6-6 fiataljának részvételével valósult meg.

Csereprogramunk célja volt, hogy a fiatalok az együtt eltöltött 9 nap alatt szembesüljenek azokkal a problémákkal, amelyeket a későbbiekben meg kell oldaniuk. A non-formális pedagógia eszközeivel dolgoztuk fel a karrierválasztás, családi költségvetés és pénzkezelés témáját. Különböző szituációs és szerepjátékok segítségével megnéztük különböző foglalkozások mellett milyen jövedelemre lehet számítani, illetve hogyan lehet beosztani a keresetet.

Megvizsgáltuk mivel jár, ha bár magasabb valakinek a jövedelme, de kevesebb szabadideje van. Ezért az egyik programelem az időgazdálkodás volt. Non-formális módszerekkel konfliktuskezelő elemeket is betettünk programokba, amely nem csak a munkahelyen, de az élet minden területén hasznosítható kompetencia. Programunk célja volt, hogy a fiatalok már most kezdjenek el gondolkodni arról, hogy személy szerint nekik milyen igényeik vannak a jövőre nézve és azért milyen áldozatot kellene meghozniuk.

A program során a fiatalok találkozhattak a város polgármesterével is, aki egy izgalmas előadáson mutatta be a város történetét, jelenét és jövőjét. Továbbá, volt szerencsénk ellátogatni a debreceni FAG gyárba, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek a vállalat működésébe és a konkrét termelési folyamatokba is.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a fiatalok pozitívan értékelték a projektünket, jól érezték magukat Magyarországon és új ismereteket szerezhettek, hogy sikeresen helyt tudjanak állni az élet nevű társasjátékban.

Képek: https://www.facebook.com/pg/nyugattolkeletre/photos/?tab=album&album_id=1687583601280016

 

Real life monopoly; az élet, ahogy tényleg van 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

[an error occurred while processing the directive]